Warehouse, pizza och Northug

Nu vet jag vad jag ska göra på Chinese New Year!

Höjdpunkten av firandet, det vill säga helgen och måndagen, ska jag spendera i Hongkong och titta på fyrverkerier och försöka uppleva så mycket nyårskultur som möjligt. På onsdagen tar jag och fyra andra bytisar flyget till Manila för att slappa på en ö i Filippinerna några dagar. Awesome!

Helgen som gick spenderade jag med att vandra i bergen på Hong Kong Island. Det finns flera mil långa olika vandringsleder på bergen och i ”skogen”. Dragon Back’s Hike avverkade vi under lördagseftermiddagen, och det var riktigt skönt att få röra på sig och dessutom få se lite djur och natur.

Lördagskvällen spenderade jag med förfest på Sassoon road, för att sedan gå på Warehouse party i en lagerlokal i Kwun Tong. Riktigt bra ljudanläggning, helt okej ljus och nästan 400 andra studenter gjorde att det blev en riktigt bra kväll.

På grund av lördagsnattens bravader blev söndagen desto lugnare. Jag och Thomas drack kaffe vid strandpromenaden i Kennedy Town och testade käket på en lokal pizzeria. Pizzapriserna i Hongkong är hutlösa! 150 svenska kronor för en klassisk Capricciosa är inte prisvärt någonstans, men när vi väl satt på haket fick vi vackert betala för det också. Ett Big Mac-meal kostar jämförelsevis 18 svenska kronor, så jag tror dessvärre mitt pizzabegär vad gäller fastfood får sansa sig tills jag kommer hem till Sverige.

Det är för övrigt outhärdligt att dela rum med en norrman när de svenska skidåkarna underpresterar i spåren. Och att det dessutom är Northug som vinner gör inte saken bättre.  Istället får jag titta ”på minnen från fornstora dar” och förklara varför skidbacken i Holmenkollen borde döpas om till Hellnerbacken.

Idag har jag suttit hemma på rummet och läst om hur Hongkong fört sin politik de senaste 15 åren och om hur Tredje Världen utvecklats genom olika möten och konferenser. Den sistnämnda är ungefär tio gånger roligare än den förstnämnda, och efter att ha läst några kapitel ur kursboken ”Contemporary Hong Kong Government and Politics” känns det som att jag gjort ett felköp. Men kanske blir det bättre sen. Kanske.

Nu ska jag ned till Times Square i Causeway Bay en sväng och handla. Kanske blir det en liten tur till IKEA. Knäckebröd och kaviar börjar ta slut. Har jag tur kanske de säljer semlor också?  Hoppas, hoppas!

[ssba]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *