Uppsatsen inlämnad

Hej igen bloggen!

Förlåt att jag glömt bort dig. Det har hänt väldigt mycket sen Springbreak slutade, och det har varit svårt att finna tid för att skriva till dig. Så, förlåt! Och här kommer lite plåster på såren:

IMG_2299Min syster var på besök! Hon flög in från Johannesburg (en 16-timmars-flight, bra kämpat!) och knackade på min dörr en tidig torsdagsmorgon. Jag hade en del föreläsningar att ta tag i under torsdagen, så hon följde med till campus en snabb sväng och fick sen promenera runt i Central Park medan jag avslutade föreläsningarna.

Dagen efter tog vi en bagel-on-the-go från egyptiern på hörnan (och köpte med popcorn-chips!), och åkte ned till 9/11 memorial. Det var en byggarbetsplats senast Maria var här och som vanligt var det mycket folk där. Det är ett mäktigt minnesmärke och det var flera namnskyltar som hade blommor isatta. Vi gick ned till färjeläget och tog färjan över till Staten Island. När två helsingborgare möts måste man ju tura!

IMG_2368Vi kom över till Staten Island och promenerade till ytterligare ett minnesmärke över 9/11 innan vi gick vidare in i byn S:t George, som är huvudstaden. Det är en skarp kontrast jämfört med Manhattan, och känns mer som en slumrande amerikansk småstad. Vi hade tänkt hitta någon mysig restaurang att äta vid, men vi hittade inget mysigt ställe så vi valde att åka tillbaka till Battery Park och käkade istället lunch på Pier A. Riktigt god burgare! Efter käket så promenerade vi längs Broadway och letade kläder. Jag köpte ett par nya svarta jeans på Levis och Maria kollade in skor på 21 century, utan att hitta något. Vi åkte hem, bytte om och tog en GT innan vi åkte ned till Greenwich Avenue och gick på restaurangen Macondo West och käkade mexikanskt. Tydligen är utbudet på mexikanskt ganska torftigt i Johannesburg, och samtidigt firade vi Marias kommande 25-årsdag med gott vin. Efter det gick vi vidare till en bar i Lower East Side för att möta upp Sowmiya, och sen vidare till bar Proletariat.

IMG_2526Lördagen var tillägnad Brooklyn. Vi tog en tidig tub över till Bedford Avenue och strosade runt tills vi hamnade på the Heyward och åt ekologisk brunch. Vi gick förbi Brooklyn bryggeriet (utan att gå in) och åkte sen ned till Brooklyn Heights och köpte Mac&Cheese och öl på snabbmatskedjan Hill Country Chicken. Sen promenerade vi över Brooklyn Bridge och tog schyssta bilder innan vi hamnade på Fika nere vid Wall Street. Sen tog vi linje 1 hem till 125th, och det gick på 29 minuter! Så snabbt har jag aldrig åkt den sträckan tidigare.

IMG_2676Efter dusch och en GT begav vi oss ut för att käka kinesiskt i Chinatown med Leonora, Beckie, Beckies kusin, Stephen och Javier. Hassan mötte upp, och tillsammans åkte vi sen över till Williamsburg för att gå på KARAOKE! Maria och Leonora hade aldrig varit med om att sätta sig i ett trångt litet rum i en bunker under jorden och vråla till poplåtar, men jag tror att de gillade det. Javier tog med oss till sin lokala bar, och vi skippade $1-pizzan för att istället komma hem vid 4-snåret…

Söndagen spenderade vi på att sova ikapp lite och sen gå ned i Harlem och läka brunch på Streetbird. Maria gillade den hipsteriga inredningen, och sen åkte vid ned till 34th street och gick på High Line ned till Whitney-museet. Vi styrde stegen mot Mokofuma i Chelsea, och råkade hamna på den dyra versionen av restaurangen istället för det billiga nudelstället. Det var gott, men smakade kanske inte lika gott som notan… Vi hann promenera till Times Square också och spanade in de stora neonskyltarna innan vi åkte hem. Maria tog flyget tillbaka sen på måndagsmorgonen, och det var väldigt tråkigt att hon lämnade.

IMG_2895Efter att syrran lämnat var det fokus på uppsatsskrivande igen samt att preppa för karriärrådgivarnas stora dag: the Career Expo. 350 studenter och 200 rekryterare från olika små och stora mediebolag samlades på lördagsmorgonen. De flesta var klädda i kostym och dress, vilket inte tillhör vardagen. Jag hade fyra förbokade arbetsintervjuer som gick hyfsat, och sen gick jag upp till 11 andra rekryterare och lämnade in mitt CV och snackade lite om möjliga jobbmöjligheter.

IMG_2931Vi var alla helt slutkörda när dagen slutade vid fem-snåret, och After Work-ölen på Arts and Crafts mittemot Law School har aldrig smakat bättre. Efter lite käk där gick jag hem till lägenheten där Elie hade ordnat ett crepe-party, för hans föräldrar var på besök. Hans pappa har jobbat på Tetra Pak, så vi hade en del att snacka om när det kom till Lund. Kul att hans mamma och pappa var så otroligt lik Elie med.

Efter karriärsmässan låg allt fokus på att få klart med uppsatsen. Mycket renskrivande, mycket dubbelkollande av fakta med källor och rubriksättande blev det, och på onsdagen den 13 april lämnade jag in de drygt 9400 nedpräntade orden. Drygt åtta månader av stress, slit och ångest lyfte från mina axlar, och MA-klassen firade med att gå till puben Tara Hill Irish Tavern. Jag ska försöka pitcha uppsatsen till några amerikanska tidningar, men får se om den blir publicerad någonstans.

IMG_3145I helgen som gick var Peter på besök. Han flög in i torsdags natt och i fredags drack vi öl med mina kursare på West End Hall innan vi åkte ned till Chelsea och käkade burgare på Swine. Kyparen glömde bort vår första beställning, så vi fick en skål med nacho-inspirerade chips som ersättning. Fint! Sen promenerade vi över till East Village och ölbaren Proletariat. Peter är lite av en ölkonnässör, så det passade oss väldigt bra. I lördags åkte vi till Smorgasburg i Williamsburg och gick all in bland lobsterrolls, brisket-burgare och glasskakor. Sen hann vi med ett besök på Brooklyn Brewery, danska ölbaren Törst och sedan avslutnignsvis en sväng på Smorgasburg igen innan vi tog en öl med Stephen och hans australiensiska juridikkompis Nick på ölbaren Kent.

Snabbt hem, jag tog en powernap medan Peter meckade en fantastiskt god avokado-med-röd-lök-smörgås och sen ned till sakébaren Decibel för att möta upp Adéle. Efter sushi, rice bowls och några flaskor saké med Javíer gick vi vidare till Redroom där Björn Ingelstam and His Dirty Foreigners skulle spela. Som vanligt en fantastiskt bra konsert och kväll.

IMG_3302I söndags kom även våren på riktigt (igen). Det skulle bli upp mot 23 grader varmt så jag tog på mig shortsen och så tog vi tuben ned till High Line. Efter den promenaden åkte vi över till Prospect Park och gick på kycklingsnabbmatskedjan Popeye (man måste ju testa något slabbigt amerikanskt också!) och köpte kyckling nuggets och kycklingwrap, samt några donuts. Väl i parken skulle Bernie Sanders hålla tal inför dagens primary-val i New York, och det var en mäktig upplevelse. Det påminde omen musikfestival, med vaktor, säkerhetskontroller och stora kravallstaket för att hålla folk isär. Drygt 25000-30000 personer hade kommit och nästan alla bar I feel the Bern-skyltar. Efter drygt en timmes väntan, med både andra talare och band, kom den 74-årige, gråhårige demokraten upp på scen och började leverera sitt tal. Det är fascinerande att meningar på max 15-20 ord kan väcka så mycket entusiasm, och folk vrålade högre och högre ju mer han eldade på. Jag och Peter ville äta på the Spotted Pig i Chelsea och behövde åka dit för att hänga på låset vid 17:30 (går ej att boka i förväg), så vi tog tunnelbanan över till Manhattan efter ungefär halva talet. Väl i Chelsea fick vi bord till 18:30, så vi gick vidare till en annan bar, bytte om till mer representabel klädsel, sen tillbaka till the Spotted Pig och åt en fantastik rouqefort-burgare och vin från Oregon. Peter fyllde år i torsdags, så middagen var en present från hans mor (tack Kerstin!). Sen gick vi över till East Village till baren Death&Company, där vi drack magiskt goda gindrinkar. När Peter lämnade i måndags var han väldigt nöjd med helgen, vilket jag också var.

Nu är det drygt en månad kvar till examensdagen. Nästa vecka har jag tenta i hälsoekonomi, veckan därpå tenta i Corporate finance och däremellan två inlämningar. Dessutom har våren kommit, så jag försöker verkligen att uppbringa all energi jag kan på att plugga klart det sista och sen försöka krama ur det sista ur Columbia och New York för den här gången.

IMG_3349

[ssba]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *