Två timmar i mataffären

Dumplings, quiz och pastahyllan.

När ekvationerna inte går ihop är det bra att kunna göra T-konton, konstaterar Beckie.

När ekvationerna inte går ihop är det bra att kunna göra T-konton, konstaterar Beckie.

Förra veckan bestod av väldigt mycket Corporate Finance och försök till att komma på en bra nyhetsidé till General Motors senaste resultatrapport. På fredagen spelade jag squash med Stephen och Shirley, båda från Australien. Shirley råkade nämna att hon spelat en del hemma i Sydney tidigare, och då var en match given. Nu är vi ett gäng på drygt fem personer som spelar med varandra, vilket är kul!

På fredagkvällen gick jag, Beckie och Leonora till Max Café för att dricka vin och äta wraps, och sen när jag kom hem passade jag på att titta på the Wolf of Wall Street. Elie och Saim skakade bara på huvudet åt mig, men det var ändå en rätt fascinerande film. Jag föredrar i regel när manus är ”based on a true story”, det ger liksom en extra dimension till det då.

Hudsonfloden i februarisolen.

Hudsonfloden i februarisolen.

På lördagen försökte jag plugga, men var för seg i huvudet för att få någonting gjort. Efter en kort promenad till East Harlem Pier Park och solande gick jag till Fairway. Fairway är lite som en blandning mellan ICA Supermarket och ICA Maxi. Det är lite dyrare än t.ex. Willys, men har fortfarande några av de billigare alternativen kvar på hyllorna.

Trött som jag var började jag strosa runt bland frukt- och grönsaksdiskarna för att se om de hade några extrapris man skulle kunna spara en slant på. Tomaterna var billiga, så de fick åka ned i vagnen. När jag kom förbi pastasektionen hade de också extrapris: 2 paket för 5 dollar – kalasbra! tänkte jag, och plockade på mig två paket.

Efter att ha passerat kötthallen, ägghyllorna och ostdisken kom jag till fler torrvaror. Där fanns en till pastasektion. Ett paket för $1.99!
Toppen, tänkte jag, och gick tillbaka med de paket jag redan plockat på mig.

 

Det säljs KOPIÖSA mängder mat inför Super Bowl-finalen. För vissa är det som en nationell högtid. Det säljs bara mer mat inför Thanksgiving-helgen.

Det säljs KOPIÖSA mängder mat inför Super Bowl-finalen. För vissa är det som en nationell högtid. Det säljs bara mer mat inför Thanksgiving-helgen.

Jag fortsatte att promenera runt bland kolonialvaror när ytterligare en vägg med pastapaket som uppenbarade sig. Det var också SALE skrivet i versaler över hyllorna, och där kostade fick jag 5 paket Barilla för 5 dollar!
Perfekt, tänkte jag, och gick tillbaka med de andra pastapaketen jag redan plockat på mig.

 

Det här hände med drygt 10 andra varor jag hade i kundvagnen, varför min smidiga och korta shoppingtur till affären tog drygt två timmar istället för 20 minuter. VARFÖR kan de inte bara ställa alla pastapaket bredvid varandra istället? Betalar producenterna extra för att ha vissa hörnor och platser i butiken? Varför har inte Fairway mod nog att sätta konsumentens bästa först och placera alla liknande varor bredvid varandra? Bara en stilla undran.

Nåväl. I söndags var det även dags för SUPERBOWL! Broncos från Denver, Colorade, mötte Carolina Panthers från North Carolina. Javier i Politics-klass

14 internationella studenter försöker förstå sig på det här med amerikansk fotboll. "Varför kallas det boll när den inte är rund?", "Varför kastar de in flaggor på planen?" och "Vad är skillnaden på rugby och football egentligen?" var några av de vanligare frågorna.

14 internationella studenter försöker förstå sig på det här med amerikansk fotboll.
”Varför kallas det boll när den inte är rund?”, ”Varför kastar de in flaggor på planen?” och ”Vad är skillnaden på rugby och football egentligen?” var några av de vanligare frågorna.

en hade bjudit in till en riktig TV-kväll, med 10 olika sorters chipspåsar, dipp, öl och pizza. Vi var 14 internationella studenter och två amerikaner som tog oss an denna märkliga sport som de kallar football, trots att fötterna bara rör den ovala bollen vid ytterst få tillfällen. Jag hejade spontant på Broncos, eftersom de hade en stjärnspelare som hette CJ Andersson (och det var dessutom hans touchdown i andra halvlek som avgjorde hela matchen till Broncos fördel). Jag tror att halvtidsunderhållningen för den största behållningen bland de flesta i Javiers lägenhet.

 

Det kinesiska nyåret har också börjat. De senaste åren har jag försökt laga dumplings samma helg firandet drar igång, men jag har inga bambukorgar att använda här direkt. Stephen hade sett att ett dumplingsställe öppnat i kvarteret bredvid oss. Efter plugg fram till åtta-snåret gick jag, Elie, Adele, Leo och Beckie dit, men det var (av förklariga anledningar) stängt. Men är man i New York så får man mixa matstilarna lite när man ska fira något, så vi gick till den närliggande mexikanska restaurangen istället.

Nu sitter jag här:

IMG_0941

… och ska strax dra igång med att plugga inför vårt quiz i Corporate fincance och läsa på om hur Amazon ser på nätneutralitet. Ikväll ska några i Business-klassen gå på jazzkonsert och imorgon blir det crepes-afton (tydligen var det en fransk högtid nu i förra veckan som skulle firats med pannkakor, men så blev inte fallet). Och däremellan lite läsning…

Hörs bloggen!

[ssba]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *