Springtime for Spring break

En av de mest arbetsamma veckorna på Columbia är äntligen över. Ett quiz, en paper-inlämning, ett grupparbete och en aktieartikel senare är det äntligen fredag!

"Det är bag"

”Det är bag”

Men för att återgå till vad som hänt den senaste veckan: På lördagskvällen gick jag, Adéle, Leonora och Beckie och testade det nya dumplingsstället La Salle Dumpling Room vid La Salle Street. De har inte fått något alkoholstillstånd än och stänger tydligen köket redan vid 10, så det blev några snabba med väldigt goda dumplings där. Sen åkte vi ner till Redroom för att lyssna på Björn Ingelstam igen. Riktigt bra gig, och mina klasskompisar var otroligt imponerade. Kul!

Vi skulle egentligen pluggat väldigt mycket under söndagen, men jag kände för att dra med Åsa på en brunch i Harlem. Så vi började den soliga morgonen på Streetbird innan det blev en lång söndagseftermiddag på Law Building. Deras Hot&Messy är lika goda fortfarande dock!

När Mange D var på besök i november och käkade burgare så försökte vi recensera pommesen och hamburgarna som den här killen:

Så i måndags gick jag och Beckie till Five Guys på Broadway för att testa en Bacon Cheeseburger. Självklart körde vi large på allt, och jag har seriöst haft ont i magen hela veckan på grund av den där snabbmaten… Men nu har jag testat det med!

Vi hade quiz i Corporate Finance på tisdagsmorgonen och sen åkte hade vi skolutflykt! Stewart hade hyrt en buss som tog oss till New Jersey och CNBC:s inspelningsstudios. Vi fick kolla titta på inspelningen av dagens avsnitt av Mad Money, där Harvard-utbildade juristen Jim Cramer analyserar aktiemarknaden och ger tips och råd med hjälp av lustiga ljudeffekter. Sen gav han oss en timmes diskussion/föreläsning om hur viktigt det är att försöka utbilda och informera som ekonomijournalist. Här är ett litet bildspel på mina kursare som var med:

I tisdags kom även Ida på besök till stan. Våra kursare tror att Mediasverige är väldigt litet, då vi försöker förklara att jag, Victoria och Ida jobbat på samma tabloid, att jag, Ida och Max (som ju var på besök tidigare) varit på samma studenttidning, och att Åsa också jobbat på studenttidning fast i Stockholm. Så nu har vi haft ett stabilt gäng på fyra svenskar i Browns om dagarna, vilket ju är kul.

I onsdags kom våren!!! Det var 24 grader varmt och strålande sol, så då flyttar alla ut till trapporna vid Low Library:

Igår, torsdag, hade vi även presentation av våra aktier. Jag valde United Technologies Corporation, $UTX, som tillverkar delar till flygplan, ACs och hissar, bland annat. Tyvärr är aktietävlingen bara under åtta veckor, så vi fick ta desto fler risker än vad man kanske skulle göra om man investerade sina egna pengar. James Gentile från Greenhouse Hedge fund kom och lyssnade på våra placeringsstrategier och ställde tuffa motfrågor till vilka val vi gjort och hur vi resonerat. Svettig, men kul. Efter det var det dags för Happy hour på Bob’s Your Uncle på Columbus Avenue med MA-klassen.

Det blev ganska sent och squashturneringen gick kanske inte som på räls sen på fredagen. Men jag fick spela mot Javier och förlorade i verkligen sista bollen (11-8, 9-11, 7-11) och sen fick jag möta min förre TA Lluis. Han hade inte spelat på typ tre år, men gav riktigt bra motstånd ändå.

Sen hade vi en thesis workshop med Tali, och Peter gick igenom delar av min uppsats och gav feedback. Jag läste några passager i hans uppsats med och gav feedback. Jag saknar redaktörandet lite, det är väldigt kul att få analysera och förbättra texter. Efter det skulle vi egentligen satt oss på bibblan, men Beckie föreslog att vi skulle fira att Spring break startat på riktigt:

IMG_1484

Nu sitter vi på Browns igen och skriver uppsats. Imorgon ska vi kanske äta brunch i Williamsburg och hitta något charmigt fik och skriva uppsats igen. På kvällen ska vi förhoppningsvis se Björn lira igen och käka middag i China town. Min morbror Sven och Lutti kommer på besök i början av nästa vecka och sen ska jag och Stephen roadtrippa till Philadelphia och sen Washinton DC. Om alla planer går i lås.

[ssba]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *