Pulitzer Prize Panel

I torsdags gick professor Stewart igenom finanskrisen som varade 2007-2010. Det var första gången han gjorde det med hjälp av en white board, vilket krävde fotobevis.

I torsdags gick professor Stewart igenom finanskrisen som varade 2007-2010. Det var första gången han gjorde det med hjälp av en white board, vilket krävde fotobevis.

De senaste dagarna har främst kretsat kring vår nästa gruppuppgift i Corporate Finance där vi ska föreslå rekonstruktion av Massey-Fergusson baserat på deras balansräkningar från 1976-1980. Lite kul i sammanhanget är att vi har en liten Massey-Fergusson traktor modell 35 på torpet i Markaryd, vilket jag nog sagt för många gånger till mina gruppmedlemmar. Jag har även försökt skriva klart ett första utkast till mitt paper i online regulations, men det är ganska svårt att definiera nät neutralitet och vilka utmaningar USA och EU står inför.

I torsdags spelade jag squash med min nya vän från Kirgizistan. Han heter Altynbek och läser en master i ekonomisk utveckling på SIPA. Det visade sig att hans syster bor i Sverige och jobbar för ett telefonbolag, och att han varit i Stockholm flera gånger. Världen är ganska liten ändå.

Det börjar bli dags att söka fler sommarjobb, så i fredags hade Career Service ännu mer pepptalk med oss MA-studenter om alla möjligheter som finns och vad vi borde satsa på att söka. Den 2 april är det dags för Career Expo, och för att peppa så visade de denna video:

Det känns ungefär som att vi ska gå ut i krig. Tydligen är det nio timmar av extremt minglande där man helst ska ha bokat 12-15 enskilda intervjuer med potentiella arbetsgivare. Så det är bara att börja plugga på business-snacket. Efter karriärmötet hade vi en mindre squash-turnering. Jag, Stephen, Javier och Shelley försökte slå hål på väggarna med gummibollen i Dodge gymnasium, och efter en hård kamp stod Stephen som segrare – igen. Han har en väldigt fysisk spelstil, precis som jag, men är också otroligt snabb. Jag måste sluta göra enkla misstag om jag ska kunna slå honom…

Redaktörerna.

Redaktörerna.

Efter lite mer pluggande i Stabile center så var det dags för Pulitzer Prize Panel. Columbia Journalism School är ansvariga för att utse Pultizer-vinnarna, och under fredagen hade drygt 100 journalister från hela USA samlats för att diskutera vad som är bra journalistik och vilka kandidater som skulle gå vidare till nästa bedömning. Då arrangeras det även mindre diskussionspaneler där vi studenter fick sitta med och prata om journalistik i allmänhet och vad som är en bra story i synnerhet. Jag, Leonora, Gabby och Alexandra satt med redaktörer från Bloomberg Business Week från New York, the Adcovate från Louisiana, the Portland Press herald från Maine och en frilansfotograf som tjänstgjort 17 år i amerikanska armén som just fotograf. De kunde inte säga så mycket om årets priskandidater, men gav många bra råd till skrivandet.

Efter paneldiskussionen gjorde jag mig en lugn fredagskväll och gick hem. Med en balja popkorn, en GT och första två episoderna av How I Met Your Mother (ja, jag tycker det är bra fredagsunderhållning) så kunde jag somna gott sen. I lördags gick jag tidigt till Butler Library och satt och skrev på uppsatsen tillsammans med Beckie, Leonora och Adéle. Jag skulle egentligen gått ut med Diana sen, men min tunnelbanelinje är reparerades under helgen och jag var ganska trött. Så istället åkte vi hem till Beckie, käkade pizza och drack öl.

Det blev en ganska sen hemgång och desto tidigare uppgång, så idag har jag suttit på Law School och försökte plita ner mer på uppsatsen med varierande resultat. Max har kommit till stan, så jag och Åsa ska käka middag med honom på Dino BBQ senare ikväll.

I veckan som kommer ska jag försöka bli klar med mitt paper, lämna in gruppuppgiften i Corporate Finance och söka sommarjobb. Vi får se hur det blir med det. Hörs bloggen!

[ssba]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *