Magiskt, Håkan!

Magiskt. Så kan konserten på Gramercy Theatre förra lördagen bäst beskrivas.

Jag och Johannes.

Jag och Johannes.

Lördagens konsert med Håkan Hellström blev precis så bra som jag hoppats, om inte bättre! Jag mötte upp Johannes, som också gick på Campeon, vid hans hotell på 23:e gatan och tog en öl hotellets rooftop-bar tillsammans med hans bror Björn. Efter lite nostalgi-snack styrde vi stegen mot ett hamburgerställe, men efter flera propåer insåg vi att det var fler än vi som hade den tanken. Istället hamnade vi på en sylta som hette Molly’s, där de hade sågspån som täckte golvet och riktigt biffiga burgare.

En perfekt uppladdning inför Håkan Hellström-konserten med andra ord. Åsa kom förbi också, innan vi styrde stegen mot Gramercy Theatre. Vid entrén frågade vi hur många amerikaner som ”klickats” in. ”Jag har sett fem amerikanska ID-kort hittils ikväll” svarade entrévärden.

IMG_3770Väl inne i lokalen hade halva Göteborg samlats. Så mycket göteborgska, en del GAIS-tröjor och en och annan sjömanskostym. Till och med hockeykungen Henrik Lundqvist var där, och klev in på VIP-verandan lagom tills Håkan gick ut på scen.

Sen följde två och en halv timmar av nostalgi, glädje, dans och allsång. Så mycket energi, så mycket vilja och så mycket glädje på en och samma scen.

När sista versen sjungits slut (och Håkan flirtat med U2:s ”With or without you” så var jag duktigt trött. Åsa, Johannes och Björn åkte hem, men Kirstine hade bjudit in mig till före-bröllops-fest i Brooklyn. Hon och Anders ska gifta sig hemma i Danmark i slutet av maj, och ville ha en fest med sina NYC-kompisar här innan. Väldigt fin och mysig lägenhet och så bra drag på musik och fest att polisen fick knacka på och be oss sänka lite.

Sen följde två dagar med intensivt Corporate Finance-pluggande. Free Cash Flow, WACC, NOPLAT och EBIAT tröskades om och om igen, och i tisdags gick vi upp och spenderade drygt 5 timmar på SIPA med att lösa ett svårt case om Seagate’sförmodade sammanslagning med en stor investerare 1999. De allra flesta jag pratade med tyckte tentan var svår, vilket var skönt (då man inte är ensam om att tycka det). Men det känns ändå som att det gick vägen.

Det blev ingen tentafest, för de flesta andra hade andra tentor och inlämningar att plugga på, så jag firade med nudlar och en öl i lägenheten med Elie. På torsdagen hade vi även vårt sista ordinarie seminarie med professor Stewart, där vi pratade om insider-brott och hur vi som journalister bäst bör bevaka dem.

IMG_4214I lördags passade jag på att åka på dagsutflykt! Jag och Sowmiya tog tåget till Princeton Junction och sen en liten rälsbuss till Princeton University. Deras campus är kusligt brittiskt och arkitekturen består av torn, borgar och solida radhus i tegel med tunna fönsterutor. Där träffade vi Sowmiyas kompisar Nikkal och Katelyn, som både läser PhD i historia. Vi tog en lång promenad runt campus och det var skönt att få komma ut lite i naturen. De hade golfbanor precis runt knuten väldigt mycket mer park-känsla än vi har på Columbia. Jag åt sedan en av de bästa crepes jag någonsin ätit på Jammin’ Crepes. Efter det besökte vi historiska fakulteten där vi drack té och sedan en tur till ett annat café nere i downtown av Princeton. Hade det inte funnits internet och jag hade pluggat på Princeton hade jag förmodligen läst tiotusentals fler sidor än vad jag gjort hittills under mitt liv.

Nu är det söndag och jag och Leonora sitter på Double Dutch Espresso i Harlem och skriver på ansökningar. Veckan som kommer har vi ett seminarium, så mycket av tiden går ut på att krama ur det sista ur New York innan jag beger mig hemåt över sommaren.

IMG_4215

[ssba]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *