Knife and fork

Jazz Standard.

Jazz Standard.

Jazzkonserten var riktigt bra. Jonathan Kreisberg Quartet uppträdde på Jazz Standard, som var en riktigt mysig källare på 27:e gatan. Jonathan Kreisberg är gitarrist och hade ett otroligt mimspel, liksom basisten, trummisen och pianisten. De syntes att de älskade att stå på scen, konstaterade jag, Jeff, Keith och Leonora när vi gick hem senare.

I onsdags var det dags för Crêpe-kväll! I sista minuten bestämde jag och Adele att vi skulle vara hos mig istället eftersom vi har lite större kök och vardagsrum. Det blev en rätt rolig mix på folk och första större ”middagen” vi haft i vårt kök, eftersom gasen varit borta. Tror nästan vi kom upp i 50 pannkakor till slut, och jag fick testa en äkta fransk Complette. Så gott!

I torsdags kväll skulle jag egentligen också varit på social aktivitet. Men efter drygt 10 timmar på campus kom jag hem, käkade och skulle ta en powernap, men vaknade klockan 6 morgonen efter… Förlåt Ben, jag kommer på din nästa födelsedagsfest!

Seminarie med professor Stewart

Seminarie med professor Stewart

På torsdagen fick vi också reda på att vi skulle skriva en artikel om huruvida Ferraris aktie var övervärderad när den listades på Wall street i höstas. Så fredagen spenderades först med Corporate Finance recitation, och sedan en massa grubblande kring varför aktien störtdykt 40 procent de senaste fyra månaderna. Det finns så många aspekter att ta upp, och jag är inte 100% säker på vad vår professor vill att vi ska fokusera på. Men det blir nog bra.

Lite ledsen blir man allt...

Lite ledsen blir man allt…

I lördags var det minus 15 grader när jag vaknade. Eftersom jag varit och handlat tidigare i veckan bestämde jag mig för att använda vår $200-ugn och baka scones. När jag hade varit och handlat såg jag att de sålde majsmjöl till extrapris, så jag köpte ett paket. Vad jag däremot inte köpte var ett paket vanligt mjöl. Så min sconesdag blev otroligt klumpig eftersom majsmjölet inte alls ville beblanda sig med övriga ingredienser. När jag tog ut brödet ur ugnen sen så sprack hela sconeskakn när jag försökte sätta kniven i det…

Efter en långsam frukost kom jag iväg till Butlers vid 11-tiden för att läsa Disney Wars. Det är vårt professors Stewart som skrivit om maktkampen inom Disney-koncernen från 1980-talet fram till 2004. En bra bok, då han lyckas väva samman Disneyfilmer man kommer ihåg själv med det politiska spelet i ledningen.

På kvällen skulle vi egentligen gått ut och firat Dianas födelsedag, men då det var så kallt bestämde hon sig för att skjuta på firandet till nästa helg. Istället så käkade vi middag på Ipanema vid 46:e gatan, en braziliansk restuarang med stort fokus på Caipirinha. Det var kul att få träffa Dianas vänner och lämna campusbubblan lite. Något som jag också lade märke till, var att alla amerikaner runt bordet bara använde gaffeln när de åt. Jag har tänkt att det varit en myt tidigare, men under den här middagen noterade jag hur många det var som använde gaffeln till att skyffla med. En fransman som var med då gjorde samma notering, konstaterade vi senare.

Efter att ha skiljts åt på lördagskvällen så sågs vi nästan allihopa igen på söndagsförmiddagen. Jag hade läst att det skulle vara en parad för att fira det kinesiska nyåret i Chinatown, och Diana med vänner sa att de kunde följa med om vi åt dim sum innan. Jag tog med mig Stephen och åkte till the Golden Unicorn, en restaurang i tre våningar med massor av vagnar med dim sum som cirkulerade på varje våning. Otroligt gott.

Mätta och belåtna kom vi sen ut lagom till att se fem minuter av paraden. Stora, gamla amerikanska bilar kördes av personer utklädda till apor (eftersom det är apans år som firas) och drakar dansade fram i den minus 12-gradiga kylan.

IMG_1050Vi skiljdes åt, och jag passade på att promenera ner till Wall street för att gå på Fika. Jag tänkte ändå spendera eftermiddagen med att läsa, och tänkte haffa en sista semla innan säsongen var över. Jag fick tag i en, som tyvärr var alldeles, alldeles torr. Men gott kaffe var det i alla fall.

I måndags passade jag på att använda vår härliga $200-ugn igen och lagade lasagne! Det fungerade mycket bättre än sconesen, så nu har jag matlådor för halva veckan iallafall. Nu ska jag snart iväg på en tretimmarsföreläsning om hur man skyddar patent och upphovsrätt på internet.

De kommande dagarna lär mest handla om plugg och uppsatsskrivande igen. JAg får se fram emot Dianas andra födelsedagsfirande på lördag helt enkelt.
Hörs bloggen!

[ssba]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *