Karaokedebut

Det blev inget Stanley Market i fredags. Främsta anledningen var att några andra utbytesstudenter ville åka på måndag istället, och det tyckte jag och Thomas var helt i sin ordning. Istället så for vi till Mong Kok i Kowloon för att shoppa och kolla in kamera- och klädesutbudet.

Jag känner mig lite som en elefant i porslinsbutik när jag går in i klädesaffärerna. Dels för att gångarna är väldigt trånga och att jag därmed knuffar till eller välter varorna som står framställda. Dels för att jag bara kan köpa tighta kläder. Hittade en helt fantastiskt snygg rödsvartrandig skjorta för 150 spänn. Fick fram storlek XL, som satt riktigt slimmad runt axlar och rygg och gjorde mig därmed ganska orörlig. Jag intalade mig själv att skjortan kanske töjer sig eller expanderar i tvätten, och slog till. Den var ju så snygg!

Studenter som vi är, så passade jag och Thomas på att käka på en Michelinrestaurang i Mong Kok. Din Sum med nio olika smårätter avnjöts med té till det fantastiska priset av 75 svenska kronor på restaurang Tim Ho Wan. Detta var definitivt den bästa Din Sum jag ätit! Framförallt därför att den kändes relativt nyttig och fettfri. Stället hade plats för 25-30 sittande och kötiden för att få bord var två timmar. Tack och lov fick vi ett könummer när vi kom dit vid tolvtiden och kunde shoppa medan vi väntade på att vårt bord skulle bli ledigt.

I fredags kväll var det Cultural Night i Global Lounge. Jag och Christine, en annan svenska, hade missuppfattat eventet till viss del. Det var en kväll med kultur – ja. Men det var inte något utbyte mellan andra kulturer. Dajmpåsen och strumporna fick alltså sparas till annat tillfälle. Cultural Night var riktigt trevligt. En studentförening lät oss leka med typiska hongkongesiska leksaker, smaka hongkongesiskt godis i form av honung och kex, spela på ett kinesiskt piano, skriva kinesiska tecken med pensel och lyssna på musikaliska framträdanden.

Och apropå musikaliska framträdanden så har jag nu testat min första riktiga KARAOKE. Denna form av underhållning/festtyp har jag varit tämligen skeptisk till sedan Singstar släpptes och jag fick höra samt framföra en fruktansvärt dålig version av Franz Ferdinands låt Take Me Out.

Men med rätt sällskap och rätt stämning så kan ju nästan vad som helst bli roligt. I Wen Chai hade vi hyrt ett rum på en karaokeklubb och kunde gå loss till Green Day, Beyonce och The Beatles. Klimax var när Queen’s Bohemian Rhapsody gick igång och alla började dansa, hoppa och sjunga på bord och stolar. Kul!

Vi kom hem ganska sent och därför har söndagen varit ganska seg. Jag spelade volleyboll med några studenter från the Mainland som också pluggar på HKU under eftermiddagen. De verkade vara ett ganska kul gäng så volleybollspelandet ska jag nog fortsätta med under terminen.

Nu kallar sängen, men först en liten fem-i-topp lista!

Fem nedpackade saker som inte kommit till användning ännu
1: Imodium. Kommentar överflödig.
2: Engelskt språklexikon. Än så länge förstår jag allt som sägs eller skrivs. Hade nog haft mer nytta av ett kantonesiskt språklexikon. Men men.
3: Svensk fotbollströja. De sportsliga framgångarna har visst uteblivit (fast tydligen fick Finland styrk med 0-3 i King’s cup igår, men det bryr man sig inte om här).
4: Regnkläderna. Temperaturen ligger runt 20 grader och det är antingen soligt eller disigt. Gött.
5: Kavajen. Det är för varmt för kavaj ute och mina seminarieledare har inte antytt något om dresscode på campus.

[ssba]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *