En kristen, en jude och en muslim

Hej igen bloggen!

Ledsen för att jag inte varit inne på ett tag. I onsdags hade vi inlämning av andra utkastet av masteruppsatsen, och de har tagit väldigt mycket av min tid de senaste tio dagarna.

Under förra veckan skrev jag således på uppsatsen och sökte fler jobb. Columbia har en del exklusiva internships på olika tidningar och jag sökte några av dem.

Maxat med folk när Elie fyllde år.

Maxat med folk när Elie fyllde år.

I fredags hade Elie födelsedagsfest! Det var första gången som det var riktig fest hemma hos oss med nästan 30-40 pers. Jag kände mig som en katt bland hermelinerna, då Elies alla vänner pluggade film på antingen NYU eller Columbia. De tyckte det var rätt kul att träffa mig och Saim, som ju är hans roomies, och hade väldigt kul åt att Columbia Housing plockat en jude, en kristen och en muslim till samma lägenhet. Ingen av oss är ju särskilt religiös, men det finns ändå en fin symbolik i det där.

Efter några timmars sömn gick jag till Butler för att skriva på uppsatsen, och trots viss trötthet så åkte jag till Williamsburg på lördagskvällen för att träffa Max. Han bodde hos en av sina gmala kursare som anordnade hemmafest och hade dessutom precis installerat en egen öltapp! Sån lyx att kunna tappa upp sin egen öl i vardagsrummet. Max kursare tog examen 2014 och det känns lugnande att veta att de var lika stressade och pressade som vi är nu. Glöm inte att ha kul också! var deras råd.

I söndags skrevs det för glatta livet sen, och i måndags kom Campeon på besök. Min gamla gymnasielärare Susanna och fyra nuvarande elever spelar FN-rollspel här i New York mot drygt 3600 andra elever. Mycket folk med andra ord, och de passade på att besöka mig på campus innan. Det var kul!

Sen fortsatte skrivandet, och jag somnade bokstavligt tavlat över bordet två nätter i rad innan jag lämnade in andra utkastet i onsdags morse. Vi hade sista föreläsningen av Online Regulations då och det känns tråkigt att det kursen är över då jag verkligen uppskattat vår föreläsare. Nu ska jag skriva klart ett paper om nätneutralitet och sen väntar kursen i ekonomijournalistik.

Onsdagens inlämnade paper firade jag sen med squash mot Stephen (11-6, 12-10, 13-11) och sen middag med Susanna vid Urbanspace Vanderbilt nere på Grand Central station. Urbanspace Vanderbilt är som ett litet restuarangtorg, och vi passade på att äta några riktiga grymma tacos.

Snart är det dags för Corporate Finance föreläsning och sen Stock Screening med professor Stewart. Vi ska mäta fram 12 aktier som vi ska undersöka lite ytterligare innan vi börjar med vår aktietävling. Eftersom tävlingen bara varar i två månader ska jag gambla högt och ta mycket risker. Antingen vinner man stort, eller så förlorar man som alla andra, tänker jag. Hörs snart bloggen!

[ssba]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *